شناسه خبر: ۵۰۹۷
بازدید: ۴۲۸
تاریخ انتشار: سه شنبه - ۳۰ خرداد ۱۳۹۶

رئیس فراکسیون قرآن و عترت: «نگاه دست دومی» به «قرآن» مهم‌ترین چالش در آموزش قرآن است

حجت‌الاسلام والمسلمین نصراله پژمانفر رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در برنامه پرسشگر با «موضوع چالش‌های آموزش قرآن در مدارس» در پاسخ به این پرسش که «وضعیت آموزش قرآن در مدارس را چطور ارزیابی می‌کنید؟»، اظهار داشت: نه‌تنها قرآن بلکه در خیلی مسائل دیگر عوامل متعددی در کنار هم قرار می‌گیرند تا یک احساس ضرورت از سوی دانش‌آموز در فراگیری قرآن شکل گیرد.

رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس ادامه داد: بخش قابل‌توجه این موضوع از فضای آموزشی و بخشی مربوط به خانواده‌هاست که اگر این عوامل را کنار هم نداشته باشیم، ایجاد انگیزه در دانش‌آموز برای فراگیری قرآن شکل نمی‌گیرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: یکی از کارهای انجام‌شده،‌ اسناد بالادستی است که ضرورت یادگیری مباحث قرآن و عبور از روخوانی و رسیدن به ارتباط معنوی قرآن را مورد تأکید قرار می‌دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین پژمانفر اضافه کرد: این در شرایطی است که برنامه عملیاتی که منجر به چنین چشم‌اندازی شود، وجود ندارد؛ متأسفانه در برنامه‌ها دچار خلل هستیم و بخشی مربوط به انگیزه‌هاست؛ یعنی وقتی خانواده و دانش‌آموز با رویکرد کنکورمحوری و ورود به این دانشگاه، به این مسئله نگاه می‌کنند؛ در نتیجه در حوزه دانشگاهی تلاوت قرآن و آموزش آن نقشی ندارد و فضای آموزش قرآن در اولویت قرار نمی‌گیرد.

وی بیان داشت: در واکنش به این پرسش مجری که «چرا این موضوع را به کنکور ربط می‌دهید؟»، تأکید کرد: موضوع خارج شدن کنکور از این روال، در مجلس مصوبه دارد و تعیین‌تکلیف شده است و در حال حاضر هم در نگاه مسئولان کنکور تعیین‌تکلیف شده است.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: وقتی آموزش و پرورش و نظام آموزشی برای دانش‌آموز چنین فضایی ترسیم می‌کند، طبیعتاً قرآن نمی‌تواند در زندگی او نقشی داشته باشد؛ ضمن اینکه نتوانسته‌ایم جذابیتی در بیرون از فضای آموزشی برای فضاهای قرآنی ایجاد کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین پژمانفر خاطرنشان کرد: نگاه دست دومی به بحث‌های قرآنی وجود دارد و در حال حاضر این موضوع مهم‌ترین چالشی است که در فراگیری قرآن با آن مواجه هستیم.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا دانش‌آموزان و والدین از آموزش قرآن در مدارس رضایت دارند؟»، گفت: قطعاً چنین رضایتی وجود ندارد؛ ضمن اینکه اگر نتوانسته‌ایم بحث قرآن را در برنامه‌های دانش‌آموزان وارد کنیم، باید ایراد کار را پیدا کنیم؛ در حالی‌که متأسفانه تابه‌حال این رصد صورت نگرفته است و باید برای فراگیر شدن برنامه‌های قرآنی تلاش کنیم.

لازم به ذکر است برنامه «پرسشگر» شبکه آموزش سیما، شامگاه گذشته، ۲۶ خردادماه با موضوع «چالش‌های آموزش‌های قرآنی در چشم‌انداز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» با حضور مهدی فیض، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش و محمدرضا مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و همچنین مسعود وکیل، مسئول گروه قرآن دفتر برنامه‌ریزی و تألیف کتب درسی و حجت‌الاسلام نصراله پژمانفر، رئیس کمیسون فرهنگی مجلس و رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی (میهمان تلفنی این نشست) برگزار شد.

انتهای پیام